Szabolcs-Coop Zrt.

A Szabolcs-Coop Zrt. élelmiszer – vegyiáru kiskereskedelemmel foglalkozó részvénytársaság, amelynek székhelye Nyíregyházán található. A vállalkozás 1999-ben alakult a Nyíregyháza és Vidéke ÁFÉSZ valamint a Balkány és Vidéke ÁFÉSZ összeolvadásával. A vállalat megalakulásától kezdve folyamatosan bővül és fejlődik.

Az alapítók célja az volt, hogy olyan élelmiszerbolt hálózatot hozzanak létre, amely a helyi lakosság számára megfizethető áron kínál minőségi élelmiszereket. Az üzletek hamar népszerűvé váltak a helyi vásárlók körében.

Az évek során a vállalkozás bővítette boltjainak számát, és ma már a Szabolcs-Coop Zrt. 17 élelmiszerboltot üzemeltet Nyíregyházán és környékén, valamint Balkányban. Az üzletek mindegyike magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt, és széles választékot kínál a friss élelmiszerekből, pékárukból, tejtermékekből, húsból és zöldség-gyümölcsből, vegyi áruból.

A Szabolcs-Coop Zrt. sikere azonban nem csak a boltjainak számából és a minőségi termékekből adódik, hanem a vállalat társadalmi felelősségvállalásából is. A cég számos jótékony tevékenységet végez a közösségért, mint például a sport és az oktatás támogatása.

A vállalkozás a Coop Csoport tagjaként működik, amely az ország legnagyobb lefedettséggel rendelkező, hazai élelmiszerlánca, mindannyiunk „jó szomszédja”. A Coop Csoport több,  mint 2000 boltot üzemeltet az országban. A sokoldalú üzlettípusainak köszönhetően lehetősége nyílik a vásárlói igények teljes körű kielégítésére. A falvakban a lélekszámhoz igazodó kisboltok jelentik a lakosságnak a mindennapi élethez szükséges élelmiszer és vegyi áru beszerzési lehetőséget, a községekben és városokban nagyobb alapterületű üzletek versenyeznek a multinacionális láncokkal. A Coop üzletlánc céljai között előkelő helyen szerepel a magyar kereskedelmi kultúra színvonalának emelése, különösen a fogyasztók részére történő személyes eladás és a vásárlás kulturált körülményeinek biztosításával.

Összességében a Szabolcs-Coop Zrt. az évek során stabil és megbízható vállalkozássá vált, amely fontos szerepet játszik a helyi gazdaságban és a közösség életében.